2013. december 30., hétfő

L'art pour L'art

A Csodacsuka című film végkifejletben a főhős rájön, hogy nemcsak azért lehet kosarazni, hogy az ember híres és gazdag legyen. Akkor a legjobb a játék, ha az ember "csak úgy", a játék öröméért csinálja.

Ha már idegen nyelven tanulunk: a Csodacsuka című filmet Like Mike címen nézheted meg eredetiben.

Ha már idegen nyelvvel foglalkozunk: foglalkozzunk vele "csak úgy", azaz L'art pour L'art. Időnként igenis foglalkozhatunk vele önmagáért, és nemcsak azért, hogy meglegyen a nyelvvizsga-bizonyítványunk.

Például:
- nézzünk meg egy filmet. Csak azért, mert kíváncsiak vagyunk rá. Ha láttuk már magyarul, a képek és a történet ismerete segíteni fog megérteni idegen nyelven is.
- olvassunk el egy történetet. Csak azért, mert állítólag érdekes, megható, romantikus... Ha valaki már mesélt róla, vagy láttuk a történetet filmen, meg fogjuk érteni szótár nélkül is!
- hallgassunk idegen nyelvű előadókat. A kedvenc számainkat énekeljük velük, akár naponta többször is. Tényleg azért hallgatnánk, hogy nyelvtant tanuljunk belőle? Nem csak úgy, azért, mert szórakoztat?

Na jó, ha mindenáron olvasva, énekelve, filmet nézve akarsz angolul tanulni, ha itt megadod az e-mail címed, mutatok valamit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése